FIFA 22

  • Ontwikkelaar EA Sports
  • Eerste releasedatum 1 oktober 2021
  • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series
  • Genre Sport
  • Gameliner score

Gerucht: EA en FIFA gaan uit elkaar

De grootste sportgame franchise bestaat misschien binnenkort niet meer. Het lijkt er namelijk op dat EA en FIFA uit elkaar gaan.

Een week geleden dook er ineens een nieuw handelsmerk op voor een voetbalgame van Electronic Arts. Dat is natuurlijk bijzonder, daar EA al sinds jaren een samenwerking met FIFA heeft om jaarlijks voetbalgames uit te brengen. Het idee dat FIFA uit de winkels verdwijnt en plaats gaat maken voor de nieuwe IP EA Sports FC is echter niet uit de lucht gegrepen. Naast het nieuw aangevraagde handelsmerk is er nu ook informatie opgedoken over de reden erachter. Het lijkt er namelijk op dat EA en FIFA na een jarenlange samenwerking uit elkaar gaan. Volgens de New York Times loopt het contract tussen EA en FIFA volgend jaar namelijk af en zijn de twee partijen nog niet met elkaar in overeenstemming geraakt over de verlening van dat contract. Volgens bronnen die nauw bij de onderhandelingen betrokken zijn, wil FIFA meer dan een miljard van EA ontvangen voor elk WK.

FIFA 224

Of EA en FIFA er samen uitkomen, is nog even afwachten. Het lijkt er echter wel op dat Electronic Arts zich aan het voorbereiden is om zonder FIFA verder te gaan.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?