Gerucht: Apple gaat abonnementen instellen voor video, nieuws en games

Geplaatst:

Het ziet ernaar uit dat Apple komende maandag tijdens een persconferentie nieuwe abonnementenservices gaat aankondigen. Het gaat hierbij om maandelijkse abonnementen voor video, nieuws en games.

Komende maandag betreedt CEO Tim Cook het podium in het Steve Jobs Theater. Dit theater werd twee jaar geleden geopend en is sindsdien slechts twee keer gebruikt. De eerste keer was voor de iPhone X en de tweede keer voor de iPhone XS en Apple Watch. Apple heeft dus een belangrijke mededeling komende maandag en het lijkt erop dat het gaat om de aankondiging van abonnementen. De verkoop van hardware loopt de laatste jaren terug en Apple moet dus andere manieren zien te vinden om geld te verdienen. Volgens bronnen binnen Apple wil het bedrijf een Netflix-achtige videodienst opzetten en daarnaast een game-abonnement in het leven roepen waarbij je een maandelijks bedrag af moet tikken om games te kunnen spelen op je iPhone of iPad. Ook voor het volgen en lezen van nieuws moet er een abonnement gaan komen.

De presentatie van Apple vindt plaats op maandag 25 maart.

Bron: Bloomberg
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord