Gerucht: Aantal actieve gebruikers World of Warcraft gelekt

Geplaatst:

Het aantal actieve gebruikers voor World of Warcraft leek gelekt te zijn. Hoewel de bron niet geheel zuivere informatie kon bieden, geeft het een mogelijk inzicht tot het aantal actieve gebruikers voor World of Warcraft.

Blizzard heeft een nieuwe API gelanceerd en daarbij per ongeluk einddata van gebruikers hun abonnementen gelekt. De ontwikkelaar van één van deze API's, eenvoudig gezegd de gebruikersinterface voor de game, had een aantal cijfers herleid. Zo gaf het namelijk aan dat World of Warcraft: Battle for Azeroth voor hen alleen al 1,7 miljoen actieve gebruikers kent. Dit is een apart aantal, omdat de game op dag één al meer dan drie miljoen exemplaren had verkocht. Blizzard had inmiddels ook gereageerd naar de ontwikkelaar, dat dit onjuiste informatie is. De vraag is dan uiteindelijk nog wel hoe populair deze game daadwerkelijk nog is.

De oorspronkelijke Tweet zorgde voor flink wat ophef. Waarschijnlijk met de beste intenties in de wereld geholpen, ben ik stiekem zelf nu ook wel geïnteresseerd in hoeveel gebruikers deze klassieker nog écht heeft. Zeker in vergelijking met succesnummers vandaag de dag als Fortnite. Wat denken jullie en misschien belangrijker, spelen jullie nog?

Bron: Reddit
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Warcraft: The Battle for Azeroth

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

14 augustus 2018

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord