Gepensioneerde NFL spelers klagen EA aan

In de EA game Madden NHL, kunnen spelers ervoor kiezen om vintage wedstrijden te spelen zoals de 1967 Green Bay Packers tegen de 1971 Dallas Cowboys. Oude quarterback Herb Adderley komt vreemd genoeg niet in de game voor, er is alleen een naamloze character aangemaakt met Adderley's gewicht en lengte. Hij heeft daarom besloten EA aan te klagen voor het mislopen van royalties.

Hij is niet de enige oude NHL speler die niet voorkomt in de line-up van EA van de vintage NHL teams, meer dan 2000 gepensioneerde spelers sluiten zich aan bij de aanklacht. Ze denken dat dit met opzet is gebeurd, zodat huidige NHL spelers meer geld kunnen ontvangen voor de royalties. Als bewijs hiervoor hebben de spelers een brief uit 2001 van een NFLPA executive aan EA om het uiterlijk van gepensioneerde spelers te 'veranderen' omdat EA ze anders zouden moeten betalen. Adderley en met hem veel van de oude spelers vinden dat er vergeten wordt hoe belangrijk zij waren in de periode dat zij speelden voor de NHL. De verdediging van de NHL is dat EA en uitgeverijen van footballkaartjes zoals Topps en Upper Deck, unaniem hebben bevestigd dat deze rechten voor royalties uitsluitend waren voor actieve spelers.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?