Geen winnaar in rechtszaak Apple vs. Epic Games

Geplaatst:

Tijdens de rechtszaak tussen Apple en Epic Games is er een vonnis uitgesproken: Fortnite komt niet terug in de Apple Store, maar toegang tot de Unreal Engine is voorlopig veilig voor Apple-gebruikers.

Er was geen ontkomen aan de grote onenigheden die ontstonden tussen de internetgiganten Google en Apple en de ontwikkelaar Epic Games. Voor wie nog niet op de hoogte was van deze bedrijvenstrijd: Epic Games besloot ongeoorloofd de betalingssystemen van de Apple Store en Google Play Store te omzeilen door spelers v-bucks direct via de Epic Games Store te laten aanschaffen. Hierop reageerden Google en Apple door Fortnite uit hun stores te halen. Epic Games was het hier niet mee eens en besloot ze voor de rechter te slepen. Gisternacht was het de beurt aan Apple tegen Epic Games en er is geen winnaar uit de bus gekomen. De rechter Yvonne Gonzalez Rogers heeft namelijk geconcludeerd dat Fortnite niet wederkeert naar de Apple Store, maar dat Epic Games wel hun ontwikkellaarslicentie voor de Unreal Engine mogen behouden. Hoewel er voor nu een tijdelijk bevel van kracht is met betrekking tot die licentie, is het toch een goede stap om Apple ervan te weerhouden om game-ontwikkelaars toegang tot de Unreal Engine te ontzeggen. Dit zou namelijk een enorme impact hebben op derde partijen die de Unreal Engine gebruiken voor hun games. Dit is trouwens nog maar het begin van de strijd tussen Apple en Epic Games. Eind september gaan ze namelijk verder om te bepalen of Unreal Engine tot april 2021 op de platformen van Apple mag blijven, aangezien dan pas de zaak officieel voorgelegd wordt.

Fortnite is in ieder geval van plan niet bij de pakken neer te zitten: overmorgen gaat er een nieuw Fortnite x Marvel evenement van start waar Thor waarschijnlijk zijn intrede doet.

Bron: Bloomberg
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Series

-

Uitgever

Epic Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 juli 2017

Ontwikkelaar

Epic Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord