Geen virtueel geweld meer straks in Duitsland?

Duitsland lijkt volledig doorgeslagen te zijn in haar hetze tegen gewelddadige videogames. Bij de Bundestag, het Duitse parlement, is een verbod op dit soort games aangevraagd door maar liefst zestien ministers van Binnenlandse zaken. Deze heren waren het er allen over eens dat gewelddadige games verboden moeten worden.

Afgezien dit trieste nieuws gamers in Duitsland enorm zal raken, krijgen ook ontwikkelaars het moeilijk. Naast een verbod op de games willen de ministers ook de productie ervan verbieden. Een grote ontwikkelaar uit Duitsland, die de meeste gamers onder ons zullen kennen, is Crytek. Als dit verbod doorgaat, zullen we wellicht nooit Crisis 2 gaan zien. De ministers hopen namelijk dat ze het verbod rond krijgen voor de verkiezingen op 27 september. We mogen toch hopen dat de gamers in Duitsland nu een keer opstaan en samen een grote vuist vormen tegen deze wanpraktijken. We zullen het wel zien met de tijd.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?