Geen rokende personages in Gears 5

Geplaatst: 15 juli 2019 21:33
Aangepast: 15 juli 2019 22:00

Bepaalde games staan erom bekend dat er personages in zitten die graag een sigaretje roken. De Gears of War-franchise bijvoorbeeld. Maar in Gears 5 zijn geen rokende personages meer te zien.

Stichting Truth Initiative maakt zich hard voor een rookvrije samenleving en om dat voor elkaar te kunnen krijgen willen zij dat het ook niet meer in games, films en series voor komt. Om die reden hebben zij zicht gericht tot Turner Sports, de eigenaar van ELeague, omdat zij beschikken over de uitzendrechten voor Gears 5 en zij binnenkort een evenement organiseren waarbij Gears 5 multiplayer live gespeeld wordt. Turner Sports heeft dit vervolgens aangekaart bij The Coalition, de ontwikkelaar van Gears 5. Director van de game, Rod Fergusson, vertelde dat hij al tegen het roken in de franchise was, omdat zijn rokende vader op 38-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartaanval.

Als Gears 5 op 10 september in de schappen ligt, zijn er in ieder geval geen rokende personages in de game te bekennen. De shooter komt uit voor Xbox One en pc.

Bron: Variety
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Gears 5

Series

Gears of War

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One, Xbox Series

Releasedatum

10 september 2019

Ontwikkelaar

The Coalition

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord