Geen PS2 games op de PS3slim

Na het goede nieuws gisteren tijdens de persconferentie van Sony, nu wat slechter nieuws voor de mensen die nog veel PS2 spellen thuis hebben liggen. Iedereen hoopte namelijk dat het mogelijk zou zijn op de PS3slim PS2 spellen te spelen.

"Backwards compability is geen optie meer," zo John Koller, die instaat voor de marketing bij Sony America. "mensen kopen de PS3slim om PS3 spellen te spelen. Nu dat de PS3 al drie jaar bestaat en er al zoveel games zijn voor de PS3, kunnen we vaststellen dat de meeste mensen een PS3 kopen om PS3 games te spelen, " argumenteert hij verder.

"En het is niet zomaar 50 of 60 procent. We hebben het hier over 80 of 90 procent. Daarbovenop zijn er velen die hun PlayStation 2 al een tijdje niet meer gebruiken en klaar zijn om de sprong te maken naar een PlayStation 3"

Verder weet Koller ons nog te vertellen dat de PS3slim de "dikke" PS3 - die niet langer in productie is - moet vervangen. De 80 GB versie zou tegen volgende maand al verdwenen moeten zijn. De 160GB zal waarschijnlijk nog iets langer te vinden zijn in de winkelrekken.

Ten laatste onthult Koller dat de PS3slim geen powerknop meer zal hebben achteraan. Dus de milieuvriendelijke mensen - die helemaal niet graag hebben dat een elektronisch apparaat de hele tijd in stanby staat, zullen de PS3slim elke keer uit het stopcontact moeten trekken.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?