Geen pay-to-win model voor Battlefield V

Geplaatst: 30 oktober 2018 20:10
Aangepast: 8 maart 2024 20:27

Vorig jaar kregen EA en DICE veel kritiek te verduren over de multiplayer van Star Wars: Battlefront II en dan met name de manier waarop je bijvoorbeeld goede wapens kon kopen. Dit heeft de bedrijven aan het denken gezet en Battlefield V kent daardoor een ander model.

Battlefield V gaat twee valuta krijgen; Company Coin en Battlefield Currency. De eerste is in-game geld dat je kunt verdienen door het vervullen van dagelijkse opdrachten, live events of gewoon online te levelen. Met deze inkomstenbron kun je vervolgens onder meer wapens, gear en upgrades kopen. Battlefield Currency wordt vergaard met echt geld. Het is dus ook in de nieuwe shooter van EA mogelijk echt geld te gebruiken, maar kun je er in Battlefield V enkel en alleen cosmetische dingen van kopen. Hierdoor is het dus niet meer zo dat degene met de dikste portemonnee automatisch ook de beste wapens tot zijn of haar beschikking heeft.

Battlefield 51

Battlefield V komt 20 november op de markt voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

Bron: EA Games
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Battlefield V

Series

Battlefield

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

20 november 2018

Ontwikkelaar

EA DICE

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord