Gearbox en Valve aangeklaagd door Duke Nukem 3D-componist

Geplaatst:
Aangepast: 1 oktober 2019 12:32

Gearbox en Valve worden aangeklaagd door de Duke Nukem 3D-componist. De bedrijven hebben volgens hem zijn muziek zonder toestemming gebruikt.

Bobby Prince is de originele componist van de soundtrack van Duke Nukem 3D. Hij geeft nu aan dat Gearbox Software en Valve zijn muziek zonder zijn toestemming hebben gebruikt. Volgens Prince hebben Gearbox en Valve geen toestemming gehad om zijn muziek te gebruiken in de 2016 remaster van Duke Nukem 3D. Prince geeft aan naar de CEO van Gearbox, Randy Pitchford, te zijn gestapt voor de royalty's van zijn muziek. Hier heeft hij naar eigen zeggen geen geld voor gekregen, ondanks de toezegging van Gearbox. Prince is ook naar Valve gestapt met de vraag om de game niet meer aan te bieden op Steam. In zijn aanklacht stelt hij dat hij de auteursrechten heeft voor de muziek en dat, ondanks dat Gearbox de rechten van de game heeft overgenomen van de originele ontwikkelaar, zij niet de rechten tot zijn muziek hebben.

Gearbox en Valve hebben zelf nog niet gereageerd op deze aanklacht.

Bron: Bloomberg Law
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Duke Nukem 3D: 20th Anniversary Edition World Tour

Series

-

Uitgever

2K Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

11 oktober 2016

Ontwikkelaar

Gearbox Software

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord