GameStop lijdt grote verliezen

Geplaatst:
Aangepast: 31 maart 2024 17:12

De Amerikaanse retailer GameStop heeft haar financiële cijfers over het derde kwartaal bekend gemaakt, maar lijdt grote verliezen. De cijfers hebben alleen betrekking op Amerika, hoewel de retailer wereldwijd vestigingen heeft.

Over het derde kwartaal heeft GameStop, één van de grootste winkelketens die games verkoopt, een groot verlies geleden. Netto heeft het bedrijf bijna een half miljard af mogen schrijven. Lullig genoeg was dit verlies met name dankzij een zogenaamde 'goodwill'-betaling aan de aandeelhouders, vanwege de dalende koers van het aandeel in dit bedrijf in de afgelopen drie jaar. De toekomst van dit bedrijf staat al langer ter discussie, wegens de dalende omzetten én winsten. Maar wat wilt het geval: de verkoop van games in het algemeen steeg juist. Oftewel, de winkelformule staat flink onder druk.

Gamestop2

Dat retailers het steeds moeilijker hebben, blijkt wel als we de talloze nieuwsberichten mogen geloven uit eigen land. Blokker, V&D en diverse andere ketens moeten deuren sluiten. Dit soort berichten doen mij daarom ook altijd afvragen of dergelijke winkels in Nederland inmiddels ook niet achterhaald zijn.

Bron: Gamesindustry.biz
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption 2

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

26 oktober 2018

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord