Games voor volwassenen hebben langere review periode Steam

Geplaatst:
Aangepast: 2 februari 2024 22:06

Games voor volwassenen hebben op Steam een langere review periode om door de keuring heen te komen. Dit was aan het licht gekomen dankzij een ontwikkelaar die in hetzelfde schuitje zit. Dharker Studio, de ontwikkelaar achter de game Negligee: Love Stories, merkte op dat hun game nog ter review lag bij Valve.

Valve heeft voor Steam een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor ontwikkelaars duidelijker in hun gameomschrijving moeten maken voor welk publiek de game dient. Belangrijker, welke content beschikbaar is voor de verschillende doelgroepen wilt Valve beter filteren middels andere instellingen. Dit betekent dat games met volwassen content zoals extreem geweld of seks, aan strictere voorwaarden moeten voldoen om zichtbaar te zijn in de store. Voor nu staat er bij de beschikbaarheid van deze game: "When Steam says it's ok".

In een reactie aan de ontwikkelaar laat men weten dat Valve nog wel enkele maanden bezig is om het systeem volledig werkende te krijgen. Valve heeft overigens voor deze aanpassingen enkele ontwikkelaars aangeschreven dat zij hun game moesten censureren. Wat vinden jullie: aparte volwassenen gedeelte in Steam of censuur vanuit een ontwikkelaar?

Bron: Gamesindustry
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord