Gamers kopen liever fysieke games

De NPD Group heeft onderzoek gedaan naar de populariteit van de digitale distributiekanalen als Steam en de PlayStation Store en geconcludeerd dat 75 procent van de ondervraagde gamers liever nog het fysieke product aanschaft dan downloadt.

Ruim 58 procent van de gamers heeft nog nooit een game via een digitaal distrbutiekanaal aangeschaft, maar wanneer games 10 procent goedkoper zouden worden gemaakt via deze kanalen dan gaat 65 procent toch serieus overwegen tot de aanschaf van games.

Winkels hoeven zich, kijkend naar de resultaten van dit onderzoek, nog geen zorgen te maken.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?