Gameplay: Veel Ratchet & Clank: Rift Apart gameplay tijdens State of Play

Geplaatst:

Nog een maandje wachten en we kunnen los met Ratchet & Clank: Rift Apart. Uiteraard kan de aankomende PlayStation 5-exclusive niet ontbreken en we kregen dan ook een dikke vijftien minuten aan Ratchet & Clank: Rift Apart gameplay te zien.

In onderstaande video zien we hoe Ratchet zonder Clank in een andere dimensie dient te vertoeven. In deze dimensie zien we onder andere de mysterieuze Lombax; Rivet en is Nevarious - de grote slechterik - heer en meester. Daarnaast zien we ook dat Clank op de rug van Rivet is beland en dat Rivet bepaalde gameplay eigenschappen met Ratchet deelt. Aangeschafte wapens transferen namelijk gewoon mee wanneer je met een ander personage speelt.

Het is overduidelijk dat Rift Apart voor de PlayStation 5 gemaakt is. De stad bruist namelijk van het leven en de kleuren spatten van het scherm. Ratchet is dit keer aanzienlijk behendiger, maar daar lijkt de framerate vooralsnog geen last van de hebben. Zo zien we Ratchet wallrunnen en door rifts springen om vijanden te verrassen. Tevens zien we hoe zowel Rivet als Ratchet naadloos door dimensies springen en daardoor in compleet andere omgevingen terecht komen. Daarnaast krijgen we meer duidelijkheid omtrent het gebruik van de DualSense controller. Zo lijkt ieder wapen een eigen Haptic Feedback setting te hebben en is het mogelijk om verschillende vuurmodi te gebruiken per wapen middels de Adaptive Triggers.

Ratchet & Clank: Rift Apart verschijnt op 11 juni voor de PlayStation 5.

Bron: State of Play
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Ratchet & Clank: Rift Apart

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasedatum

11 juni 2021

Ontwikkelaar

Insomniac Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord