Gamen in de les

Een Amerikaanse docent heeft ingezien dat gamen ook nuttig kan zijn. Hij laat sinds kort zijn leerlingen namelijk elke week een uurtje zijn zelfgemaakte spel spelen. De 'game' moet de kinderen dingen leren, die je niet kunt leren met 'normaal' lesmateriaal.

Elke leerling speelt zelf een uur lang de game. Vervolgens bespreken ze de keuzes, die ze in de game maakten, klassikaal. Het verhaal van de game, Modern Prometheus, is gebaseerd op het verhaal van Frankenstein. Door in de game keuzes te maken, leren de kinderen om te gaan met ethische vraagstukken.

Wiskunde anyone?

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?