Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Game prijzen verlagen voor meer bereik?

We kunnen er niet omheen, de gaming industrie is de afgelopen jaren één van de snelst groeiende markten ter wereld. Volgens Darren Williams, Hoofd content bij SEGA, moeten de prijzen van software en games nog meer naar beneden om een nog grotere publiek te betrekken.

In een interview met Gameindustry.biz vertelt Williams dat het verlagen van voornamelijk de next-gen games voor de PlayStation 3 en Xbox 360 een grote uitdaging zal vormen.

I think the entire industry is hoping that Xbox 360 can find a way to broaden its appeal, to go mass market," he said. "But particularly everybody is waiting to see what PS3 can do. Can PS3 return to what the PlayStation 2 did in terms of installed base and the wider adoption of gaming?

De prijzen moeten dalen om niet achter te raken op de prijzen van de Nintendo Wii- consoles, -games. Vaak worden games nog teveel gezien als luxe artikelen, waar prijzen vaak hoger liggen dan bijvoorbeeld een DVD-film aldus Williams.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?