FUEL stormt Guinness World Records boek binnen

Dat de game FUEL ons de afgelopen tijd veel in het vooruitzicht heeft gesteld is wel duidelijk. De laatste paar maanden werden we namelijk overspoelt met opmerkingen die erop neerkwamen dat we in deze race game overal naar toe konden, in de grootste speelwereld die ooit in een videogame tentoongesteld is. Vandaag is duidelijk geworden dat Codemasters deze beloftes niet zomaar naar buiten heeft geslingerd zonder eraan te kunnen voldoen, zodat we eind deze maand inderdaad los kunnen gaan op de grootste map ooit.

'Guinness World Records: Gamers Edition' heeft de game op 20 mei al kunnen spelen, en op basis van die speelsessie hebben ze geconcludeerd dat de 14.400 vierkante kilometer die de game in zich heeft inderdaad het meeste ooit is. Daarom heeft de organisatie de game het record voor de 'grootste speelwereld in een console game' toegekend:

Largest playable area in a console game: The largest playable environment in a console game is 5,560 sq mi (14,400 km²), and is featured in FUEL (Codemasters, 2009). The area features rivers, deserts, forests and mountains and was demonstrated at the offices of Guinness World Records, London, UK, on 20 May 2009.

De man achter de gamers editie van het Guinness World Records boek, Gaz Deaves, heeft gezegd dat hij zeer onder de indruk is over de game en dat FUEL de lat voor de toekomst erg hoog heeft gelegd:

We've been very impressed with the technology powering FUEL, and I'm pleased to welcome Asobo and Codemasters into the Guinness World Records Gamer's Edition. What we've seen from FUEL places it right at the cutting edge of the open-world racing genre and really raises the bar for games developers in the future.

Om de vermelding in het record boek te vieren, heeft Codemasters een trailer vrijgegeven waarin twee mensen achter de game enkele gameplay features uit de doeken zullen doen. Ook krijg je te zien hoe de mensen achter FUEL het voor elkaar hebben gekregen om zo'n gigantische wereld op een dvd-disc te planten. De trailer is op deze site te bekijken.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?