Fortnite
  • ONTWIKKELAAR Epic Games
  • EERSTE RELEASEDATUM 25 juli 2017
  • PLATFORMEN Pc, PlayStation 4, Xbox One, iOS, Android, Nintendo Switch
  • GENRE Third Person Shooter, Battle Royale
  • GAMELINER SCORE -

Fortnite verliest nummer één positie op Twitch

Er lijkt langzaam maar zeker een einde te komen aan de hype rondom de populaire Battle Royale-game Fortnite. De game is haar nummer één positie in de categorie 'meest bekeken game' op streaming-platform Twitch kwijtgeraakt.

Fortnite is niet langer meer de baas op Twitch, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten van The Esport Observer. Ook is de populairste Battle Royale-game minder goed bekeken, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De data die is geanalyseerd beslaat de periode van 1 januari tot en met 30 juni. De razend populaire Moba-game League of Legends heeft haar nummer één plek terug veroverd van Fortnite, met maar liefst een verschil van 47 miljoen kijkuren. Fortnite is hierdoor teruggezakt naar de tweede plek en heeft nog ruim 90 miljoen kijkuren meer dan de nummer drie in de lijst: Grand Theft Auto 5.

Data Esportobserver

Vorig jaar werd Fortnite nog 531 miljoen uur bekeken op Twitch. Dit aantal is dus met 66 miljoen uur afgenomen. Ook Fortnite-superster Ninja kampt met dalende kijkcijfers. Zijn Twitch-streams zijn 100 miljoen uur minder bekeken dan vorig jaar.

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan werkt ‘ie keihard aan zijn eigen bedrijf Stageup.nl. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?