Fortnite-maker Epic Games klaagt grote YouTuber aan

Geplaatst:
Aangepast: 15 oktober 2018 15:54

Dat Epic Games er alles aan wil doen om cheaters te weren van hun succesvolle game Fortnite is inmiddels wel bekend. Eerder klaagde ze al een aantal spelers aan die valsspeelden, maar nu hebben ze hun pijlen op een grote YouTuber gericht.

Met ruim 1,7 miljoen abonnees is Brandon Lucas, beter bekend als Golden Modz, niet onverdienstelijk op het videoplatform. Echter heeft hij die roem deels verkregen door het tonen van GTA 5- en Fortnite-video's waarin hij cheat, of zoals hij het zelf noemt “gebruik maakt van magische krachten”. Vervolgens verkocht hij de mods waarmee de cheats konden worden gebruikt via een andere website. Dit deed hij niet altijd alleen. Colton Connor, die beter bekend staat als Excentric, was ook te zien in een aantal video's en is daarmee ook doelwit van Epic Games.

onbekend

Volgens het bedrijf schendt Lucas daarmee de auteursrechten en doet hij aan contractbreuk. Ter verdediging zegt Brandon Lucas op zijn beurt dat hij zich van geen kwaad bewust is. Volgens hem doen andere YouTubers het ook en is hij slechts een kind dat ter vermaak van anderen YouTube filmpjes maakt.

Op verzoek van Epic Games zijn de vermeende video's inmiddels door YouTube offline gehaald.

Bron: Torrentfreak
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Series

-

Uitgever

Epic Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 juli 2017

Ontwikkelaar

Epic Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord