Fortnite

  • Ontwikkelaar Epic Games
  • Eerste releasedatum 25 juli 2017
  • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series
  • Genre Third-Person Shooter, Battle Royale
  • Gameliner score -

Fortnite de komende jaren niet in de Apple Store

De populaire battle royale game Fortnite zal de komende jaren waarschijnlijk nog niet verkrijgbaar zijn in de App Store van Apple naar aanleiding van een juridisch conflict.

Apple heeft onlangs laten weten dat ze Fortnite uit de App Store zullen blijven weren tot het slepende juridische conflict tussen de uitgever en ontwikkelaar Epic Games is opgelost. Volgens topman bij Epic Tim Sweeney kan dit nog wel vijf jaar duren. Het conflict begon in augustus vorig jaar. Epic vond de 30% commissie die Apple hanteert te hoog en besloot daarom een eigen betaalsysteem in de mobiele versie van de game te zetten om dit te omzeilen. Dat was uiteraard tegen de regels van Apple, dus werd Fortnite uit de App Store gehaald. Vervolgens beschuldigde Epic Apple van monopolistisch gedrag en droegen ze de zaak over aan de rechter. Inmiddels heeft Epic weer een verzoek ingediend om de game terug in de App Store te krijgen, maar Apple gaat niet akkoord. De ontwikkelaar is nu in hoger beroep gegaan.

Het kan dus nog wel zo'n vijf jaar duren tot we Fortnite terugzien in de App Store.

BRON Twitter

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?