Fortnite

  • Ontwikkelaar Epic Games
  • Eerste releasedatum 25 juli 2017
  • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series
  • Genre Third-Person Shooter, Battle Royale
  • Gameliner score -

Fortnite bracht 9 miljard op in eerste twee jaar

Dat Fortnite een groot succes is gebleken wisten we wel, maar nu zijn er ook cijfers naar buiten gekomen. Fortnite heeft de eerste twee jaar maar liefst negen miljard dollar opgebracht.

Vandaag de dag zijn er nog altijd talloze mensen die dagelijks Fortnite spelen. De game werd in 2017 uitgebracht en zag in 2018 en 2019 enorme verkoopcijfers. In het eerste jaar bracht de kleurrijke shooter maar liefst vijf miljard dollar in het laatje. Het jaar erna deed de game het nog eens dunnetjes over met een omzet van bijna vier miljard dollar. De nog altijd voortdurende rechtszaak tussen Fortnite-ontwikkelaar Epic Games en Apple geeft ons nu inzage in de cijfers van de populaire game. Epic Games en Apple liggen al behoorlijke tijd met elkaar in de clinch nadat Epic Games de verplichte kosten om in de Apple Store te mogen staan probeerde te vermijden en Apple op haar beurt Epic Games weerde uit de developer tools.

Fornite V Bucks

BRON The Verge

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?