Football Manager 2021

  • Ontwikkelaar Sports Interactive
  • Eerste releasedatum 24 november 2020
  • Platformen Pc, Xbox One, Nintendo Switch, Xbox Series
  • Genre Simulatie, Sport
  • Gameliner score

Football Manager krijgt vrouwenvoetbal

De voetbalmanagementgame Football Manager krijgt vrouwenvoetbal. De dameselftallen worden in de toekomst aan de hoofdgame toegevoegd.

Football Manager heeft onlangs bekendgemaakt haar games in de toekomst uit te willen gaan breiden met vrouwenvoetbal. Dit wil ze doen omdat enerzijds de populariteit van vrouwenvoetbal steeds groter wordt, maar er anderzijds nog steeds een erg grote ongelijkheid te vinden is in de sportwereld tussen mannen en vrouwen. In een persbericht laat ontwikkelaar Sports Interactive weten dat het echter wel nog even gaat duren voordat de dames in Football Manager op het veld te zien zijn. Volgens Sports Interactive is het namelijk zo dat er flink gesleuteld moet gaan worden aan de engine waar Football Manager op draait. Zo berekent de engine bijvoorbeeld aan de hand van de hoogte van de keeper hoe hoog er op het doel geschoten moet worden. Gezien vrouwen gemiddeld kleiner zijn dan mannen, kan dit voor problemen zorgen. Ook moeten er aanpassingen gedaan worden aan zaken als het transfer-systeem. Volgens Sports Interactive gaat het dan ook nog wel een tijdje duren voordat vrouwenvoetbal aan Football Manager toegevoegd kan worden.

Volgens Sports Interactive is vrouwenvoetbal nog niet aanwezig bij de volgende release van Football Manager.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?