Firmware-update PS3 brengt interessante nieuwtjes

Geplaatst:
Aangepast: 12 mei 2018 11:20

De PlayStation 3's update v2.20 staat bijna op de stoep en blijkt heel wat interessante features te bevatten. Sony liet weten wat ons zoal te wachten staat.

Allereerst zal de update Blu-ray Disc Profile 2.0, ook wel BD-Live, gaan ondersteunen. Niet alleen klinkt de naam heel interessant, dat zal het ook zijn. BD-Live zal ervoor zorgen dat een gebruiker tijdens het bekijken van de film op Blu-ray via een internetverbinding extra content op zijn schijfje kan downloaden. Zo zal de Blu-ray Disc als het ware geüpdate kunnen worden. Begin april zullen de eerste Blu-rayschijfjes verschijnen die deze functie ook daadwerkelijk ondersteunen. De PS3 zal daarbij het eerste apparaat zijn dat de functie gebruikt.

Een tweede punt van de update heeft wederom te maken met Blu-ray. De PS3 zal namelijk onthouden waar je bent gebleven met kijken van je film op DVD of Blu-ray Disc, en zal de volgende keer daar beginnen waar jij was geëindigd, ook wanneer je de disc een keer uit de PS3 hebt gehaald.

Een aantal andere features van de firmware-update zijn de mogelijkheid om filmpjes via de internetbrowser te kunnen streamen en DivX- en WMV-bestanden van meer dan 2 GB af te spelen. Ook zal de PSP/PS3-verbinding worden uitgebreid, want het is vanaf update v2.20 mogelijk je PSP als afstandsbediening te gebruiken voor het spelen van muziek op je PS3, ook al staat de televisie uit op dat moment. Als kers op de slagroomtaart is het dan ook nog mogelijk om afspeellijsten van zowel muziek als foto's te kopiëren naar de handheld.

Lees meer