Firewatch-uitgever Panic komt met eigen handheldconsole

Geplaatst:

Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven zich in de consolemarkt willen begeven. Firewatch-uitgever Panic komt volgend jaar namelijk ook met een eigen handheldconsole.

Panic kennen we voornamelijk als de uitgever van de bekende indiegame Firewatch. Zij zijn echter voornamelijk actief geweest als ontwikkelaar voor MacOS en iOS-applicaties. Nu wil Panic zich echter richten op de consolemarkt. Dit gaan zij doen middels een handheldconsole die Playdate heet. De Playdate is een klein apparaat met een zwart-witscherm en een draaihendel. De Playdate moet begin 2020 verschijnen. Wanneer je de Playdate aanschaft, krijg je er twaalf games bij die per week beschikbaar worden. Welke games dat zijn, krijg je pas te zien wanneer ze beschikbaar komen voor je handheldconsole. Wel geeft Panic aan dat deze games speciaal voor de Playdate zijn ontwikkeld en van de hand komen van ontwikkelaars als Keita Takahashi, bekend van Katamari Damacy en Bennett Foddy, die Getting Over It With Bennett Foddy heeft ontwikkeld.

De Playdate moet begin 2020 verschijnen en kost 149 dollar voor de handheldconsole en de eerste twaalf games.

Bron: Panic
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord