Series: Disney+ lanceert in november

Geplaatst:

Het streamingsplatform van mediagigant Disney lanceert in november van dit jaar. Zo maken zij bekend op de website van The Walt Disney Company. Ook andere details zijn hierbij eindelijk prijsgegeven.

De concurrentiestrijd om de serie- en filmkijker is moordend, maar een speler als Disney kan daarin eigenlijk niet ontbreken. Het heeft best lang geduurd voordat het Amerikaanse bedrijf een plek voor zichzelf opeiste in deze markt. Richting het einde van dit jaar wordt het platform Disney+ gelanceerd en Disney is er alles aan gelegen om direct hard de strijd aan te gaan met de andere streamingsdiensten. Buiten de grote hoeveelheid aan exclusieve content die zij kunnen aanbieden, proberen ze de dienst ook qua prijs goed in de markt te zetten. Een abonnement op deze service kost je namelijk $6,99 (waarschijnlijk €6,99) per maand. Dat is minder dan bijvoorbeeld Netflix vraagt.

Disney+ wordt in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten gelanceerd, waarna andere regio's snel volgen. Binnen twee jaar na de lancering moeten alle grote markten toegang hebben tot de streamingsdienst van Disney. De service gaat waarschijnlijk niet ten onder aan een tekort aan content, want met Pixar, Marvel, National Geographic, The Simpsons en Disney zelf in de gelederen is er voor ieder wat wils. Disney richt zijn pijlen dan ook op een aantal gebruikers dat in 2024 tussen de 60 en 90 miljoen wereldwijd moet liggen.

Op 12 november 2019 gaat Disney+ voor het eerst live in Amerika. Het is de bedoeling dat de andere grote markten snel volgen.

Bron: The Walt Disney Company
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord