FIFA 09

  • Ontwikkelaar EA Canada
  • Eerste releasedatum 3 oktober 2008
  • Platformen Pc, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii
  • Genre Sport
  • Gameliner score

FIFA 2009 weer realistischer?

FIFA 09 moet, zoals we elk jaar weer horen, nóg realistischer worden dan de voorganger. Natuurlijk een prachtig streven, en nog prachtiger wanneer het ook daadwerkelijk lukt. Uit een speelsessie van Gamepro bleek waarom de komende footie uit EA's grootste voetbalreeks realistischer zal aanvoelen.

- Allereerst voelt de gameplay realistischer aan. Spelers dribbelen en passen soepeler en ook het fysieke contact is aangepakt. Daarnaast lopen de animaties van spelers gelikter en hebben de animaties invloed op de gameplay. Wanneer er bijvoorbeeld een sliding wordt gemaakt, maar het been waarop het meeste gewicht rust gemist wordt, dan kan de speler met de bal overeind blijven en verder rennen. Ook de keepers kunnen nu achter hun lichaam een actie proberen te maken, wanneer ze een schot verkeerd inschatten.

- Naast de gameplay is het strategische aspect aangepakt. Je kunt nu je eigen aanvals- en verdedigingstactieken instellen en in de game deze naargelang de situatie aanpassen. Je kunt hierbij ook de mate van agressie en het risico van de tactiek instellen.

- Ook Be a Pro is aanwezig. Het is deze keer mogelijk een eigen speler te maken en met hem verschillende games te spelen. Deze reeks games neemt vier seizoenen in beslag en biedt je de mogelijkheid jouw speler tot legende om te vormen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?