Felle kritiek op Elon Musk voor NieR: Automata tweet

Elon Musk, de CEO van het automerk Tesla, heeft zich niet zo populair gemaakt nadat hij een fanart van NieR: Automata had geplaatst op twitter.

Nadat hij fanart van 2B, een personage uit de game NieR: Automata had geplaatst, werd hij er door volgers op geattendeerd dat hij geen bronvermelding had vermeld. Op de mededeling dat hij alsnog even de verdiende credits aan de desbetreffende artiest moest geven, antwoordde hij met een kort, maar krachtige nee. Volgens Musk zijn bronvermeldingen onnodig omdat iedereen binnen enkele seconden te weten kan komen wie het kunstwerk heeft gemaakt. Vervolgens kreeg hij enorm veel kritiek over zich heen en heeft hij de tweet inmiddels verwijderd. Hij had zelfs geantwoord dat hij zijn hele Twitteraccount wil verwijderen, maar dat is vooralsnog niet gebeurd.

Elon Musk tweet

De Franse kunstenares Meli Magali, die het kunstwerk van 2B heeft gemaakt, heeft op Twitter gereageerd dat ze het niet cool is van Musk om de artiest niet te benoemen en ze is vooral heel dankbaar voor de vele steunbetuigingen op Twitter.

BRON Twitter

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?