Far Cry 6

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 7 oktober 2021
  • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter, Open-World
  • Gameliner score

Far Cry 6 heeft een politiek verhaal

Far Cry 6 heeft een politiek verhaal. Dat heeft de regisseur van de game Navid Khavari verteld in een open brief aan de fans.

Nadat eerder deze week nieuwe gameplaybeelden en de releasedatum van Far Cry 6 werden onthuld, komt Navid Khavari nu met een open brief aan de fans van de franchise. Deze brief begint hij met de zin: 'Ons verhaal is politiek'. Verder zegt hij dat er harde, relevante discussies in de game terugkomen en dat er moeilijke vragen worden gesteld. Tijdens de ontwikkeling van de game heeft het team van Far Cry 6 gepraat met experts, consultants en content creators om ervoor te zorgen dat het verhaal op een goede manier en met gevoel wordt verteld. Het is echter niet zo dat de game commentaar geeft op de situatie in Cuba, waar het spel zich afspeelt. Volgens Navid Khavari is Far Cry een game-serie die altijd de balans probeert te vinden tussen volwassen thema's met complexe onderwerpen aan de ene kant en lichtzinnigheid gepaard met humor aan de andere kant. Ook voor deze game heeft het team van de game geprobeerd deze balans te creëren.

Far Cry 6 komt op 7 oktober uit voor de pc, Xbox Series, Xbox One, Playstation 4 en Playstation 5.

BRON Ubisoft

Over auteur Evelien de Geus

Evelien de Geus Als doorgewinterde editor kent Evelien alle shortcuts van edit software uit haar hoofd. Het is dan ook niet zo vreemd dat menig video die online komt op Gameliner, eerst onder handen is genomen door Evelien. Naast het editten van video's, neemt Evelien ook graag met enige regelmaat de controller ter hand. Veel gespeelde games zijn dan League of Legends, Minecraft en De Sims 4. Maar ook voor het opfleuren van haar Animal Crossing: New Horizon eiland draait Evelien haar hand niet om.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?