Ex-werknemers Infinity Ward klagen Activision aan

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Misschien heb je er al over gehoord, de massale leegloop bij Infinity Ward na de ontslagen van de twee ex-Infinity Ward topmannen Jason West en Vince Zampella. Nadat deze twee manen waren ontslagen, stapten veel werknemers van Infinity Ward op om elders heil te zoeken. Veel van deze werknemers hebben ondertussen alweer werk gevonden. West en Zampella boden deze werknemers werk aan bij hun nieuw opgerichte studio Respawn Entertainment.

Nu spannen 38 van deze ontevreden ex-werknemers een rechtszaak aan tegen Activision, even alle beschuldigingen op een rijtje:

- Activision word beschuldigt van contractbreuk, schending van het stilzwijgend verbond van goede trouw en fatsoenlijke behandeling, schending van de Californische arbeidscode en ongerechtvaardigde verrijking.
- Het uitbètalen van 28 miljoen dollar aan bonussen, terwijl Activision 118 miljoen dollar had moeten uitbètalen
- Het achterhouden van 40 tot 55 miljoen dollar om de toekomstige levering van Modern Warfare 3 te kunnen 'waarborgen'
- Activision zou 75 tot 125 miljoen dollar moeten bètalen aan de ex-werknemers ter compensatie voor onder andere: achtergehouden bonussen, aandelenopbrengsten en technologisch gerelateerde bètalingen.
- Ook zou Activision 75 tot 500 miljoen dollar aan haar werknemers moeten bètalen als vergoeding voor het feit dat Activision haar werknemers 'gijzelde' om zo nog voordeel te kunnen plukken van de werknemers wanneer zij Modern Warfare 3 zouden voltooien.

Activision zegt rechtvaardig te hebben gehandeld en ten alle tijde het recht te hebben gehad om de hoogte en de momenten waarop de bonussen zouden worden uitbètaald te kunnen vaststellen en dit gedaan te hebben in overeenstemming met haar toenmalige werknemers.

De soap duurt verder voort.

Lees meer