Check hier alle Gameliner Awards Gameliner Awards 2020-content
League of Legends
  • ONTWIKKELAAR Riot Games
  • EERSTE RELEASEDATUM 29 oktober 2009
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE MOBA
  • GAMELINER SCORE -

eSports: YamatoCannon wordt nieuwe coach SANDBOX Gaming

YamatoCannon verlaat de Europese League of Legends-scene en vertrekt naar Korea. SANDBOX Gaming bracht het onverwachte nieuws vandaag naar buiten. Met een Tweet werd YamatoCannon verwelkomt als nieuwe coach.

YamatoCannon is voornamelijk bekend van het coachen van League of Legends teams vol met rookies. In het eerste jaar met Splyce wist hij zich te qualiferen voor het wereldkampioenschap en bereikte hij dit met Vitality in 2018. Nadat YamatoCannon weg ging bij Vitality was hij in de Spring Split van 2020 van de LEC te horen als analist en commentator. Een nogal kort uitstapje, want hij gaat weer een team coachen. Het Koreaanse team SANDBOX Gaming heeft hem aangenomen als headcoach, waarbij hij samenwerkt met nog twee andere coaches. Het zijn niet de eerste veranderingen die plaats vinden. Eerder maakte Team Liquid ook al bekend een nieuwe coach te hebben.

Hoewel het erg jammer is dat YamatoCannon de LEC gaat verlaten en ook niet te zien is als coach van een Europees team is het wel een bijzondere stap. Het gebeurt niet vaak dat een Europese speler of coach vertrekt naar Korea.

BRON Twitter

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?