eSports: WK Super Mario Kart volgende week van start

Vanaf volgende week gaat het Wereldkampioenschap Super Mario Kart weer van start. Dit jaar vindt het evenement plaats in aangepaste vorm in verband met de coronapandemie.

Wie denk aan esports denkt waarschijnlijk snel aan games als Apex Legends, Rainbow Six Siege of League of Legends, maar ook games van weleer zijn nog immer populair onder gamers. Het jaarlijkse Wereldkampioenschap Super Mario Kart vindt ook dit jaar weer plaats, ondanks alle perikelen rondom corona. Door corona zijn er dit jaar wel wat meer Nederlanders aanwezig dan in reguliere jaren. Vanaf volgende week strijden de deelnemers tegen elkaar om die felbegeerde trofee. Dit doen zij op dinsdag middels Time Trials, woensdag in Battle Mode en donderdag via Match Races. Vrijdag wordt er gestreden om de winst in GP 150cc. De prijsuitreiking vindt vervolgens plaats op zaterdag. Het evenement vindt al plaats sinds 2002, destijds in Frankrijk. Twee jaar geleden heeft Esports Game Arena het Wereldkampioenschap van de vijfentwintig jaar oude game naar Nederland gehaald.

WK Super Mario KartFoto: Esports Game Arena

Het Wereldkampioenschap Super Mario Kart wordt gehouden van dinsdag 18 tot en met vrijdag 22 augustus. Het gehele evenement is te volgen via Twitch.

BRON Esports Game Arena

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?