eSports: WK Super Mario Kart volgende week van start

Geplaatst:
Aangepast: 26 juli 2021 09:04

Vanaf volgende week gaat het Wereldkampioenschap Super Mario Kart weer van start. Dit jaar vindt het evenement plaats in aangepaste vorm in verband met de coronapandemie.

Wie denk aan esports denkt waarschijnlijk snel aan games als Apex Legends, Rainbow Six Siege of League of Legends, maar ook games van weleer zijn nog immer populair onder gamers. Het jaarlijkse Wereldkampioenschap Super Mario Kart vindt ook dit jaar weer plaats, ondanks alle perikelen rondom corona. Door corona zijn er dit jaar wel wat meer Nederlanders aanwezig dan in reguliere jaren. Vanaf volgende week strijden de deelnemers tegen elkaar om die felbegeerde trofee. Dit doen zij op dinsdag middels Time Trials, woensdag in Battle Mode en donderdag via Match Races. Vrijdag wordt er gestreden om de winst in GP 150cc. De prijsuitreiking vindt vervolgens plaats op zaterdag. Het evenement vindt al plaats sinds 2002, destijds in Frankrijk. Twee jaar geleden heeft Esports Game Arena het Wereldkampioenschap van de vijfentwintig jaar oude game naar Nederland gehaald.

Foto: Esports Game Arena

Het Wereldkampioenschap Super Mario Kart wordt gehouden van dinsdag 18 tot en met vrijdag 22 augustus. Het gehele evenement is te volgen via Twitch.

Bron: Esports Game Arena
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord