eSports: Windigo wint Counter Strike: Global Offensive finale tijdens WESG

Geplaatst:
Aangepast: 19 maart 2019 09:42

Het World Electronic Sports Games (WESG) evenement in Chongqing, China nadert zijn einde. Op een van de laatste dagen tijdens dit evenement speelde Windigo de finale van Counter Strike: Global Offensive tegen AGO.

Het Bulgaarse team Windigo en de Polen van AGO zijn geen vreemden van elkaar en dat heeft erin geresulteerd dat beide partijen het elkaar niet cadeau gaven. In een zinderende finale trokken de heren van Windigo aan het langste eind en streken daarmee maar liefst $500.000 aan prijzengeld op. AGO kon met de tweede plek rekenen op $200.000 aan prijzengeld. De strijd om het brons ging tussen het Franse G2 Esports en het Zweedse Fnatic. Dit gevecht werd in het voordeel van de Fransen beslecht.

Eerste map: Inferno

De twee teams bleken in de finale al snel aan elkaar gewaagd en maakten er een spetterend spektakelstuk van. Inferno was de eerste map en het Bulgaarse Windigo kwam hierbij goed uit de startblokken door de eerste vijf rondes te winnen. Uiteindelijk wisten de Polen van AGO zich bij elkaar te rapen en de spanning terug te brengen in de wedstrijd en maar liefst acht rondes op rij te winnen. Ook in de tweede helft leek het Windigo in eerste instantie voor de wind te gaan en al snel stond een 9-13 op het scorebord, maar wederom kwam AGO op indrukwekkende wijze terug in de wedstrijd en wist zelfs aan het langste eind te trekken door met 16-14 te winnen.

Tweede map: Mirage

Ook op de tweede map ging Windigo voortvarend van start door direct acht rondes achtereen te winnen, waarna AGO zich herpakte en de achterstand terugbracht tot 5-8. Toch wisten de Polen niet te voorkomen dat de eerste helft zou eindigen in een 10-5 in het voordeel van de Bulgaren. In het tweede bedrijf kwam AGO een stuk zelfverzekerder voor de dag. Mede dankzij een fantastische ronde van Dominik "Gruby" Świderski werd de achterstand bijna weggewerkt tot 12-14. Toch wist Windigo er nog een derde en beslissende map uit te slepen door met 13-16 te winnen op Mirage.

Derde map: Dust2

De teams hebben elkaar al vaker getroffen in wedstrijden en toernooien en de afgelopen twee keer won AGO afgetekend op de map Dust2. Toch was Windigo in deze confrontatie duidelijk de bovenliggende partij. De eerste helft werd wederom relatief eenvoudig gewonnen door een 5-10 op het scorebord te noteren. De tweede helft bleek slechts een formaliteit en leek AGO al snel de handdoek in de ring te hebben gegooid. Met maar liefst 31 frags aan het einde van de ronde had Windigo's Kamen "Bubble" Kostadinov een belangrijk aandeel in de verdiende zege. Aan de zijde van AGO waren het vooral Grzegorz “SZPERO” Dziamałek en Damian “Furlan” Kislowski die niet thuisgaven, waardoor Windigo uiteindelijk met een stand van 7-16 de overwinning definitief naar zich toe trok.

Bron: Twitch
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Counter-Strike: Global Offensive

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

21 augustus 2012

Ontwikkelaar

Valve Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord