Dota 2

  • Ontwikkelaar Valve Software
  • Eerste releasedatum 9 juli 2013
  • Platformen Pc
  • Genre MOBA
  • Gameliner score -

eSports: Valve schorst Dota 2-kampioensteam Newbee

Voormalig Dota 2-kampioensteam Newbee is permanent geschorst van Dota 2-toernooien. Het esports team wordt namelijk schuldig bevonden van matchfixing.

Het Chinese esports team Newbee was in mei 2020 betrokken bij een matchfixing schandaal, waarbij er vantevoren werd afgesproken welk team bepaalde wedstrijden wint. Het incident vond plaats tijdens een wedstrijd tussen Newbee en Avengerls in de Dota 2 Starladder ImbaTV League 2020, een klein evenement van Valve's Dota Pro Circuit. Vorig jaar werd Newbee van het incident beschuldigd door de Chinese Dota 2 Association. Valve heeft dit na onderzoek bevestigd en besloten om Newbee permanent te verbannen van alle competities.

Dota 23

Zowel het team als de individuele spelers zijn permanent geschorst van Valve's Dota 2-toernooien.

BRON esportsobserver

Over auteur Celine Man

Celine Man Sommige mensen spelen een game en kunnen deze weer rustig wegleggen. Celine kan dat echter niet. Nee nee, Celine denkt er over na, legt het even weg en schrijft er vervolgens een hele filosofische thesis over. Het is dan ook niet heel erg vreemd dat Celine filosofie studeert. De sky is echter de limit, want die filosofie gaat ze ooit toepassen op Artificial Intelligence en video game design. Celine is waar Skynet zijn oorsprong vindt.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?