Valorant

  • Ontwikkelaar Riot Games
  • Eerste releasedatum 2 juni 2020
  • Platformen Pc
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score

eSports: Valorant krijgt eSports-competitie

Riot Games komt met een geheel nieuwe eSports-competitie. Deze wereldwijde competitie is namelijk voor Valorant.

Valorant is een first-person shooter van Riot games, de makers van League of Legends. De shooter kan gezien worden als een mix tussen Counter-Strike en Overwatch. De perfecte game voor eSports zou je dus denken. Zo dacht ontwikkelaar Riot Games er ook over. Zij hebben namelijk de Champions Tour in het leven geroepen. De competitie is wereldwijd en bestaat uit drie niveaus. Het eerste niveau, Challenger, draait om regionale competities die door Riot Games of andere bedrijven kunnen worden georganiseerd. Daarboven zit het Master-niveau, waarin de beste deelnemers uit de regio kunnen deelnemen. Tot slot is er het Challenger-niveau, waarin de zestien beste teams van de wereld het tegen elkaar opnemen in een competitie die twee weken duurt. Mocht je zoeken naar een plek waar je esport-wedstrijden en toernooien kunt kijken, dan is esportsguide een goede optie! Hier staan namelijk alle esport-events en vele andere esports content vermeld!

Eind januari 2021 gaat de Valorant Champions Tour van start.

BRON Riot Games

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?