Check hier alle X019 Londen-content
Super Smash Bros. Ultimate
  • ONTWIKKELAAR Nintendo
  • EERSTE RELEASEDATUM 7 december 2018
  • PLATFORMEN Nintendo Switch
  • GENRE Actie, Fighting
  • GAMELINER SCORE

eSports: Super Smash Bros. Ultimate sluit vechtgame toernooi Evo 2019 af

Over iets meer dan een week is het weer tijd voor het jaarlijkse Evolution Championship, het grote vechtgame toernooi in Amerika. Dit jaar sluit Super Smash Bros. Ultimate Evo 2019 af.

De Evolution Championship Series, beter bekend als Evo, is een jaarlijks vechtgame toernooi dat in Las Vegas, Verenigde Staten wordt gehouden. Dit is een open toernooi met een double elimination-format waarvoor iedereen zich in kan schrijven. Jaarlijks reizen gamers over de hele wereld af naar Las Vegas om aan dit toernooi mee te doen. Tijdens het toernooi, dat een heel weekend duurt, worden er verschillende vechtgames gespeeld. De eerste editie van het toernooi werd in 1996 gehouden als een toernooi voor Super Street Fighter II Turbo en Street Fighter Alpha 2. Traditiegetrouw wordt Evo dan ook elk jaar afgesloten met de meest recente Street Fighter-game. Afgelopen jaren was dat Street Fighter V. Joey Cuellar, directeur van Evo, gaf gisteren echter middels een tweet aan dat Super Smash Bros. Ultimate dit jaar het toernooi af gaat sluiten. De reden voor de wissel wordt door Cuellar niet gegeven, maar hoogstwaarschijnlijk heeft het te maken met de populariteit van de game.

Evo 2019 vindt plaats van 2 augustus tot en met 4 augustus.

BRON Joey Cuellar

Over auteur Claudia Tjia

Claudia TjiaOnze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?