eSports: Sony neemt fightingtoernooi Evo Series over

De Evolution Championship Series, oftewel Evo, is zojuist overgenomen door niemand anders dan Sony. Evo staat bekend om zijn diverse aanbod aan fightinggame toernooien die nauwlettend door eSport-fans gevolgd worden.

Op 18 maart heeft Sony Interactive Entertainment officieel aangekondigd de eigendommen en licenties van Evo te hebben overgenomen. Sony heeft besloten om de adviseurs van de organisatie, Tony Cannon en Tom Cannon, in dienst te houden. Daarnaast maakt Sony direct gebruik van de situatie door de startdatum van Evo Online aan te kondigen. Evo Online zal namelijk op 6 tot en met 8 augustus en 13 tot en met 15 augustus digitaal gehouden worden. Games die onder andere gespeeld gaan worden zijn Street Fighter 5, Guilty Gear: Strive en Mortal Kombat 11. Evo stond afgelopen jaar niet in een bijzonder goed daglicht. Organisator Joey Cutler werd namelijk van misbruik beschuldigd. Hierdoor trokken grote partijen zich terug en werd het evenement geannuleerd. Hopelijk weet Sony de organisatie weer in een positief daglicht te zetten!

Evo Series

Evo Online wordt gehouden op 6 t/m 8 en 13 t/m 15 augustus. Of fightinggames zoals Super Smash Bros. nog gespeeld gaan worden is op het moment van schrijven onduidelijk.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?