League of Legends

  • Ontwikkelaar Riot Games
  • Eerste releasedatum 29 oktober 2009
  • Platformen Pc
  • Genre MOBA
  • Gameliner score -

eSports: Perkz verlaat het team G2 Esports

De esport-organisatie G2 Esports heeft laten weten dat Luka ''Perkz'' Perkovic het League of Legends team gaat verlaten. Het nieuws werd naar buiten gebracht via een vaarwel video.

Het nieuws kwam niet als een totale verrassing want de geruchten draaide al een tijdje op volle toeren. Toch wordt het gezien als het einde van een tijdperk van een van de beste midlaners van Europa. Perkz begon zijn carrière bij G2 Esports en wist een aantal prijzen binnen te halen. Samen met G2 Esports won hij acht LEC splits, wisten ze de MSI-trofee te bemachtigen in 2019 en werden ze in datzelfde jaar nog tweede op het wereldkampioenschap. Hoewel hij zijn carrière begon als midlaner, veranderde dit toen Caps de overstap naar G2 maakte. Perkz besloot om zijn midlaner positie in te ruilen voor de ad-carry rol, waarin hij heeft laten zien wat een kennis hij heeft van de game. Het gebeurt namelijk niet vaak dat spelers wisselen tussen twee verschillende rollen en daarin ook nog succes vinden. In vijf jaar tijd is Perkz het gezicht geworden van G2 Esports, maar dat tijdperk is nu ten einde gekomen.

Omdat Perkz nog onder contract stond bij G2 Esports heeft zijn nieuwe team het contract moeten opkopen. Het is nog niet bekend naar welk team Perkz gaat, maar volgens de geruchten is zijn eindbestemming C9. Dit zou betekenen dat Perkz volgend jaar te zien is in de LCS en terugkeert naar zijn oude positie in de midlane. Wie Perkz gaat vervangen is momenteel nog niet bekend.

BRON G2 esport

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?