eSports: NYChrisG weg bij Evil Geniuses vanwege racisme

Voormalig Evo kampioen Christopher 'NYChrisG' Gonzalez is weg bij de eSports-organisatie Evil Geniuses. De organisatie wilde namelijk niet meer verder met hem vanwege racistische opmerkingen.

Drie jaar geleden maakte de professionele fighting game-speler Christopher 'NYChrisG' Gonzalez racistische opmerkingen op Facebook. Toentertijd zei hij namelijk dat zwarte, vrouwelijke gamers "ratchet" zijn. Ook zouden ze volgens hem niet weten hoe ze moeten gamen en alleen met hem omgaan om seks met hem te hebben. NYChrisG heeft destijds zijn excuses aangeboden en mocht bij Evil Geniuses blijven. Nu de Black Lives Matter-beweging wereldwijd weer in opmars is en er de laatste tijd hard wordt opgetreden tegen racisme, is het waarschijnlijk dat NYChrisG door zijn eerdere uitlatingen toch de consequenties onder ogen moet zien. Via Twitter heeft Evil Geniuses namelijk bekendgemaakt dat ze hun wegen scheiden met NYChrisG. In een tweet heeft de voormalig Evo kampioen gereageerd dat hij door Evil Geniuses onder de bus is gegooid, omdat ze NYChrisG eerder hadden beloofd hem niet te laten vallen door zijn opmerkingen. Ook geeft hij aan dat hij "weet wat hij heeft gedaan en vanaf de eerste dag spijt ervan heeft".

De game-industrie zet zich de afgelopen tijd in tegen racisme, zoals Infinity Ward die in strijd gaat tegen racistische inhoud in hun games.

BRON Evil Geniuses

Over auteur Dionne Lips

Dionne Lips Klaar om even een potje te schieten? Pas dan maar op dat je niet tegenover Dionne staat. De beste dame wint namelijk Fortnite-toernooien en schroomt zich ook niet om je even te vernietigen in Warzone. Heeft ze zin om te chillen, dan duikt ze boeken in of verliest ze zich in de lore van een RPG. Ja, Dionne heeft zeg maar van alles wat.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?