eSports: NYChrisG weg bij Evil Geniuses vanwege racisme

Geplaatst: 24 juni 2020 16:50
Aangepast: 24 juni 2020 16:58

Voormalig Evo kampioen Christopher 'NYChrisG' Gonzalez is weg bij de eSports-organisatie Evil Geniuses. De organisatie wilde namelijk niet meer verder met hem vanwege racistische opmerkingen.

Drie jaar geleden maakte de professionele fighting game-speler Christopher 'NYChrisG' Gonzalez racistische opmerkingen op Facebook. Toentertijd zei hij namelijk dat zwarte, vrouwelijke gamers "ratchet" zijn. Ook zouden ze volgens hem niet weten hoe ze moeten gamen en alleen met hem omgaan om seks met hem te hebben. NYChrisG heeft destijds zijn excuses aangeboden en mocht bij Evil Geniuses blijven. Nu de Black Lives Matter-beweging wereldwijd weer in opmars is en er de laatste tijd hard wordt opgetreden tegen racisme, is het waarschijnlijk dat NYChrisG door zijn eerdere uitlatingen toch de consequenties onder ogen moet zien. Via Twitter heeft Evil Geniuses namelijk bekendgemaakt dat ze hun wegen scheiden met NYChrisG. In een tweet heeft de voormalig Evo kampioen gereageerd dat hij door Evil Geniuses onder de bus is gegooid, omdat ze NYChrisG eerder hadden beloofd hem niet te laten vallen door zijn opmerkingen. Ook geeft hij aan dat hij "weet wat hij heeft gedaan en vanaf de eerste dag spijt ervan heeft".

De game-industrie zet zich de afgelopen tijd in tegen racisme, zoals Infinity Ward die in strijd gaat tegen racistische inhoud in hun games.

Bron: Evil Geniuses
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord