Fortnite
  • ONTWIKKELAAR Epic Games
  • EERSTE RELEASEDATUM 25 juli 2017
  • PLATFORMEN Pc, PlayStation 4, Xbox One, iOS, Android, Nintendo Switch
  • GENRE Third Person Shooter, Battle Royale
  • GAMELINER SCORE -

eSports: Nederlandse gamer behaald tweede plek op WK Fortnite

De Nederlandse gamer Dave Jong heeft tijdens het WK Fortnite in New York de tweede plek behaald op het onderdeel duo-modus. Jong, ook wel bekend als 'Rojo' in Fortnite, mag naast deze eervolle prestatie ook een behoorlijk bedrag op zijn bankrekening erbij schrijven.

We mogen als Nederlanders trots zijn op onze Dave Jong, een gamer die de tweede plek wist te veroveren op het wereldkampioenschap van de immens populaire game Fortnite. Het wereldkampioenschap vond plaats in de Amerikaanse stad New York. Jong deed het niet alleen, want hij werd gesteund door zijn Britse partner Jaden 'Wolfiez' Ashman. Samen wisten zij 48 duoteams achter zich te laten. De Nederlander en de Brit kwamen slechts vier punten te kort voor de nummer één positie. Het Noors-Oostenrijkse duo Aqua en Nyhrox gingen er met de nummer één plek vandoor. Toch mag Jong tevreden zijn met het resultaat, want met zijn overwinning mag hij maar liefst twee miljoen euro aan prijzengeld op zijn bankrekening erbij schrijven.

Fortnite WK standings

Jong was niet de enige Nederlander die in de top tien eindigde. Dmitri 'mitrO' van de Vries behaalde met zijn Britse duopartner Kyle 'Mongraal' Jackson de zesde plaats, wat goed is voor een geldprijs van ruim 400.000 euro.

BRON Epic Games

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan werkt ‘ie keihard aan zijn eigen bedrijf Stageup.nl. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?