eSports: mCon esports gaat samenwerken met Rotterdam

MCon esport heeft bekendgemaakt dat ze gaan samenwerken met Rotterdam. De samenwerking houdt in dat de esport-organisatie de vertegenwoordigers van Rotterdam worden.

MCon esport is een esport-organisatie die teams heeft in meerdere esport-titels en opereert in de Benelux. De organisatie heeft sinds 2008 al een aantal successen behaald en wordt gezien als een van de topteams in Nederland. MCon esport gaat nu dus Rotterdam vertegenwoordigen. De samenwerking werd bekendgemaakt met een trailer, waarin Rotterdam zichzelf de esportshoofdstad van Nederland noemt. Rotterdam is dan ook de eerste Nederlandse stad die zich verbindt met een esport-organisatie. In het nieuwsbericht op de site laat Rotterdam weten dat ze de groei van esport in Nederland willen stimuleren en jongeren de kans willen geven om hun dromen waar te maken.

De ambitie van Rotterdam om de esporthoofdstad te worden van Nederland klinkt nogal groots, maar werd in 2016 al in werking gezet. In Nederland is esport nog lang niet zo bekend als in andere landen. Door de aanpassingen aan Ahoy wist Rotterdam in 2016 en 2019 de finales van het Europese kampioenschap League of Legends te organiseren. En vond in 2019 DreamHack plaats in Rotterdam.

BRON MCon Esport

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?