eSports: MAD Lions wint de LEC Spring Split

Geplaatst: 11 april 2021 22:20

Deze avond stond voor League of Legends fans in het teken van de LEC Spring Split finale die dit jaar extra bijzonder was. De twee grootste Europese teams stonden niet in de finale, maar wel de jonge teams MAD Lions en Rogue.

Dit jaar vond de finale niet plaats in een arena, maar gewoon in de Berlijnse studio van de LEC zonder publiek. MAD Lions en Rogue wisten de play-offs te overleven en stonden daardoor in de finale. Nogal bijzonder, want het is de eerste finale zonder G2 Esports en Fnatic. De eerste game tussen MAD Lions en Rogue wist Rogue te winnen door hun gecontroleerde speelstijl. De tweede game was een stuk chaotischer, omdat Mad Lions zich terug wist te vechten door een goed uitgevoerde teamfight. Ze wisten deze game echter niet om te zetten naar een win, waardoor Rogue met 2-0 voor kwam te staan. De derde game begon zeer goed voor MAD Lions en Armut wist met zijn Wukong aardig wat kills te verzamelen. Dit hielden ze dan ook vast tot het einde van de game, waardoor ze de winst wisten te pakken. Ook in de vierde game was MAD Lions dominant, waardoor er een vijfde game gespeeld moest worden. In de laatste game wist Rogue weer gecontroleerd de map over te nemen, maar was Mad Lions de beste in de late-game. Waardoor MAD Lions de series won met 3-2. Aan het eind mochten Armut, Elyoya, Humanoid, Carzzy en Kaiser dan ook de trofee in handen nemen.

Het is de tweede keer dat een ander team dan Fnatic en G2 Esports de trofee van de LEC wist te winnen. Als winnaar mag MAD Lions naar MSI, dat dit jaar gehouden wordt in IJsland.

Bron: Twitter

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord