eSports: League of Legends-competities onderweg naar Nederland en België

Geplaatst: 18 november 2019 22:00
Aangepast: 18 november 2019 22:01

League of Legends eSports-fans in Nederland en België hebben iets om naar uit te kijken. 4Entertainment en Riot Games werken samen aan de organisatie van twee serieuze League of Legends-competities in Nederland en België.

Vanaf januari 2020 gaat het allemaal gebeuren. Dan gaan zes Nederlandse en zes Belgische team de strijd met elkaar aan voor de titel 'Beste League of Legends-team van de Benelux'. De teams maken kans op verschillende prijzen, waaronder een fiks geldbedrag van 50.000 euro. Daarnaast hebben spelers de mogelijkheid om deel te nemen aan de Europese Masters-competitie. Teams die interesse hebben om deel te nemen, hebben sinds vandaag de mogelijkheid om zich in te schrijven. Het is de bedoeling dat zowel Nederland als België jaarlijks wordt voorzien van een nationale competitie, met ieder een eigen finale. Het doel: het beste team worden van de Benelux. Aan welke competitie een team wil meedoen staat hen volledig vrij. Zo mag een Nederlands team deelnemen aan de Belgische competitie, indien zij dat willen.

Teams die niet voldoen aan de criteria van de competities hebben de optie om mee te doen aan de officiële League of Legends Open Tour. Dit is een kleinere competitie, bestaand uit zeven wedstrijden. De totale prijzenpot van deze competitie beslaat een bescheiden geldbedrag van 10.000 euro.

Bron: Lolesports

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord