eSports: League of Legends-competities onderweg naar Nederland en België

League of Legends eSports-fans in Nederland en België hebben iets om naar uit te kijken. 4Entertainment en Riot Games werken samen aan de organisatie van twee serieuze League of Legends-competities in Nederland en België.

Vanaf januari 2020 gaat het allemaal gebeuren. Dan gaan zes Nederlandse en zes Belgische team de strijd met elkaar aan voor de titel 'Beste League of Legends-team van de Benelux'. De teams maken kans op verschillende prijzen, waaronder een fiks geldbedrag van 50.000 euro. Daarnaast hebben spelers de mogelijkheid om deel te nemen aan de Europese Masters-competitie. Teams die interesse hebben om deel te nemen, hebben sinds vandaag de mogelijkheid om zich in te schrijven. Het is de bedoeling dat zowel Nederland als België jaarlijks wordt voorzien van een nationale competitie, met ieder een eigen finale. Het doel: het beste team worden van de Benelux. Aan welke competitie een team wil meedoen staat hen volledig vrij. Zo mag een Nederlands team deelnemen aan de Belgische competitie, indien zij dat willen.

League

Teams die niet voldoen aan de criteria van de competities hebben de optie om mee te doen aan de officiële League of Legends Open Tour. Dit is een kleinere competitie, bestaand uit zeven wedstrijden. De totale prijzenpot van deze competitie beslaat een bescheiden geldbedrag van 10.000 euro.

BRON Lolesports

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?