eSports: Intel World Open brengt eSports naar Olympische Spelen 2020

Geplaatst: 12 september 2019 10:23
Aangepast: 12 september 2019 10:23

ESports wordt steeds groter en steeds meer geaccepteerd als professionele sport. Zo brengt de Intel World Open eSports naar de Olympische Spelen 2020.

Volgend jaar vinden de Olympische Spelen plaats in Tokio. Naast de traditionele olympische sporten die daar beoefend worden, is ook eSports een onderdeel van het curriculum. De Intel World Open is namelijk een nieuw eSports-toernooi dat eindigt met een grote finale tijdens de Olympische Spelen. Tijdens dit toernooi worden er wedstrijden gehouden in zowel Rocket League als Street Fighter V. Beide games hebben een prijzenpot van 250 duizend dollar en iedereen mag meedoen aan de online kwalificatierondes.

De Intel World Open vindt plaats van 22 tot 24 juli 2020. Op de laatste dag van dit toernooi beginnen ook de Olympische Spelen in Tokio.

Bron: Intel
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord