eSports: Halo Championship Series roadmap onthuld

Geplaatst: 20 november 2021 16:30

De release van de Halo Infinite multiplayer kenmerkt ook het begin van de esport-scene van Halo. De belangrijkste toernooien van het eerste seizoen zijn in een roadmap verwerkt, zodat fans weten wat ze kunnen verwachten.

Voordat Halo Infinite multiplayer uitkwam was het al bekend dat de grote organisaties in de esport-industrie samen met 343 Industries werkte aan het opstarten van de esport-scene. We hebben het dan onder andere over Fnatic, Cloud9, FaZeClan, Sentinels en G2 Esports. De esport-scene gaat bestaan uit vier regio's. Namelijk Noord-Amerika, Europa, Mexico en Australia met ieder een Regional Championship en Super Championship. Bij de laatste is het voor teams mogelijk om zich te plaatsen voor de Majors. De Majors zijn de grote toernooien waar teams uit de vier regio's tegen elkaar spelen en een groot bedrag kunnen winnen. De klapper van het seizoen is echter de Halo World Championship. Deze bestaat uit een play-in stage, de groupstage en uiteindelijk de Championship bracket. Het eerste wereldkampioenschap gaat plaatsvinden in Seattle van 20 tot 23 oktober.

Nog niet alle teams hebben bekendgemaakt wie er voor hun gaat spelen, maar de speciale esport bundels zijn al wel te koop in de ingame-winkel van Halo Infinite multiplayer. Op 17 december gaat de eerste major van start.

Bron: Halo Waypoint

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord