League of Legends

  • Ontwikkelaar Riot Games
  • Eerste releasedatum 29 oktober 2009
  • Platformen Pc
  • Genre MOBA
  • Gameliner score -

eSports: Gambit Esports verlaat de League of Legends esport scene

Via Twitter heeft de eigenaar van Gambit Esports laten weten dat het League of Legends team ontbonden wordt. Ze verlaten hiermee de League of Legends esport scene, waar ze al jaren onderdeel van zijn.

In de beginperiode van de esport scene van League of Legends was Gambit Esports een van de dominante teams. In acht jaar tijd wisten ze drie regionale titels te bemachtigen en wonnen daarbij nog drie Intel Extreme Masters Championships. Een competitie die vandaag de dag niet meer bestaat voor League of Legends. Van de EU LCS vertrok Gambit Esports naar de Russische competentie genaamd LCL. Iconische namen die onderdeel waren van het team zijn dan ook DiamondProx, Alex Ich en Edward. Na acht jaar komt er dus een einde aan het League of Legends avontuur van Gambit Esports, maar hun naam zal niet snel vergeten worden.

Gambit Esports blijft bestaan als een organisatie, maar heeft met het verlies van hun League of Legends team nu alleen teams in Counter-Strike:Global Offensive en Valorant.

BRON Twitter

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?