League of Legends
  • ONTWIKKELAAR Riot Games
  • EERSTE RELEASEDATUM 29 oktober 2009
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE MOBA
  • GAMELINER SCORE -

eSports: G2 Esports wint de LEC Summer Split

De Summer Split van de LEC is tot een einde gekomen. Na een chaotische Summer Split stonden G2 Esports en Fnatic weer tegenover elkaar in de finale. G2 Esports ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

De finale zou gehouden worden in Zweden, maar door het Coronavirus kwam daar verandering in. Beide teams speelde de finale vanuit hun eigen kantoor, terwijl het productieteam in de studio in Berlijn voor de stream zorgde. Om het gevoel van een finale toch over te brengen naar het publiek konden kijkers al uren genieten van de stream. Zo werden er video's gedeeld over de teams, toonde de LEC hun eigen content en was er veel ruimte voor muziek. De rivaliteit van G2 en Fnatic zorgt altijd voor enthousiasme en dat was deze keer niet anders. Vorige week wist Fnatic namelijk nog met 3-2 te winnen van G2 Esports. In de eerste game van de finale ging het er dan ook hard aan toe, maar wist G2 net de winst te behalen. De tweede game was in de handen van Fnatic, maar door een aantal grote fouten wist G2 de achterstand weg te werken. Met een 2-0 achterstand moest Fnatic de derde game winnen, om nog een kans te maken op de trofee. Uiteindelijk Wist G2 Esports de finale met 3-0 te winnen en kregen ze de trofee bij het kantoor aangeleverd.

Met de winst heeft G2 Esports acht Europese titels op hun naam staan en zijn daardoor het beste Europese team ooit. Ze hebben vier keer achterelkaar de split gewonnen en wisten voor 2018 dit ook al voor elkaar te krijgen. Fnatic domineerde in 2018 namelijk de Spring en Summer Split en heeft zeven titels. De rivaliteit tussen Fnatic en G2 Esports gaat dus nog wel even door.

BRON LEC Stream

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?