League of Legends

  • Ontwikkelaar Riot Games
  • Eerste releasedatum 29 oktober 2009
  • Platformen Pc
  • Genre MOBA
  • Gameliner score -

eSports: Febiven stopt met professionele League of Legends

De Nederlander Fabian 'Febiven' Diepstraten heeft na zeven jaar besloten om te stoppen met League of Legends. In een bericht via Twitter vertelt hij hoe hij de esport-wereld heeft beleefd.

Fabian Diepstraten is een van de bekendste Nederlanders als het gaat om esport. Hij begon zijn carrière bij H2K, maar werd al gauw opgepikt door Fnatic in 2015. Een succesvol jaar voor de organisatie en Febiven, want ze waren onverslagen en eindigde de Summer Split met een 18-0 record. Iets wat nog nooit was voorgekomen. Daarvoor wist hij tijdens MSI in de game tegen SKT in de midlane, in een 1vs1 situatie, Faker twee keer te verslaan wat hem veel bekendheid opleverde.In 2016 mocht hij in zijn geboortestad, Rotterdam, vechten voor de titel van de Spring Split in een vol Ahoy. Uiteindelijk wisselende Febiven in 2017 weer terug naar H2K en speelde zelfs een jaar in Noord-Amerika, voordat hij weer terugkeerde naar Europa. In 2020 werd hij door Fnatic weer teruggenomen en kreeg Febiven een plek in Fnatic Rising, het academieteam van Fnatic. Dit is dan ook de reden waarom hij heeft besloten om te stoppen. Hij vertelt dat het voor hem lastig gaat worden om nog door een top-team te worden opgepikt. Niet heel verrassend, want door de vele rookies die de Europese League voortbrengt, wordt het steeds lastiger om de esport-wereld te betreden en er in te blijven.

Hoewel het eraan zat te komen is het nieuws dat Febiven stopt met League of Legends toch onverwachts. Veel fans kennen hem van zijn jaren bij Fnatic en in 2016 scandeerde heel Ahoy zijn naam. Voor de Nederlandse esport-fans was Febiven toch wel de nationale trots. Vooral omdat er weinig succesvolle Nederlandse esporters zijn.

BRON Twitter

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?