eSports: Engelse Premier League onderweg naar FIFA 20

Geplaatst: 21 april 2020 11:34
Aangepast: 21 april 2020 11:47

Nu de pandemie van COVID-19 een einde maakt aan de meeste professionele sportevenementen, doen videogames het zware werk. Vorige maand vond de F1 Grand Prix niet in de echte wereld plaats, maar op Twitch, in F1 2019. Nu is ook de Engelse Premier League onderweg naar de virtuele stadions in FIFA 20.

Voetballiefhebbers met liefde voor eSports zitten niet met lege handen. Zij kunnen uitkijken naar het ePremier League Invitational Tournament, dat morgen van start gaat en maar liefst een week in beslag neemt. Aan het toernooi nemen "bekende gezichten" van elk van de 20 teams van de Premier League deel. De wedstrijden worden uitgezonden op Sky Sports, maar ook op Facebook en YouTube. Het is een knock out-toernooi dat wordt gespeeld in 19 wedstrijden, met spelers als Liverpool's Trent Alexander-Arnold, Manchester's Raheem Sterling en Sheffield's Lys Mousset.
Volgens de aankondiging wordt het prijzengeld van het toernooi gedoneerd aan het #PlayersTogether-initiatief, dat geld inzamelt voor de Britse National Health Service.

Er vinden elke dag vier wedstrijden plaats, uitgezonden van 12.00 uur 's middags tot vrijdag (24 april). Het gehele wedstrijdschema kan worden geraadpleegd op de website van de Premier League.

Bron: ePremier League

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 20

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

27 september 2019

Ontwikkelaar

EA Vancouver

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord