League of Legends

  • Ontwikkelaar Riot Games
  • Eerste releasedatum 29 oktober 2009
  • Platformen Pc
  • Genre MOBA
  • Gameliner score -

eSports: Edward Gaming wint WK League of Legends

Het wereldkampioenschap League of Legends, dat plaatsvond in IJsland, is dit weekend ten einde gekomen. In de finale vocht het Koreaanse team DK tegen het Chinese team EDG.

Dat het Koreaanse team Damwon Kia in de finale stond was geen verrassing. Al sinds het begin van het wereldkampioenschap waren ze de favorieten om het hele toernooi te winnen. Dawmon Kia won namelijk het wereldkampioenschap van 2020. De groepsfase en kwart-finales waren dan ook geen probleem voor het team. In de halve finale hadden ze het lastiger en dat geldt ook voor de finale. Het Chinese team Edward Gaming was juist de underdog en moest in de kwartfinale en halve finale hard vechten. Het was al een tijdje geleden dat de eerste seed van Korea tegen die van China moest strijden in de finale en het was dan ook een spannende finale. De volledige vijf games moesten er aan de pas komen en uiteindelijk was het niet Damwon Kia die er met de winst vandoor ging, maar Edward Gaming. Ze wisten namelijk game 1,4 en 5 te winnen. Naast de trofee en het prijzengeld, mogen de spelers van EDG een champion kiezen voor hun speciale EDG skinline.

Het League of Legends esport seizoen van 2021 is nu officieel afgelopen. De komende weken verlengen spelers hun contracten of verwisselen teams van spelers. Pas in januari 2022 beginnen de eerste regionale kampioenschappen weer.

BRON Twitter

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?