eSports: Edward Gaming wint WK League of Legends

Geplaatst: 7 november 2021 15:45

Het wereldkampioenschap League of Legends, dat plaatsvond in IJsland, is dit weekend ten einde gekomen. In de finale vocht het Koreaanse team DK tegen het Chinese team EDG.

Dat het Koreaanse team Damwon Kia in de finale stond was geen verrassing. Al sinds het begin van het wereldkampioenschap waren ze de favorieten om het hele toernooi te winnen. Dawmon Kia won namelijk het wereldkampioenschap van 2020. De groepsfase en kwart-finales waren dan ook geen probleem voor het team. In de halve finale hadden ze het lastiger en dat geldt ook voor de finale. Het Chinese team Edward Gaming was juist de underdog en moest in de kwartfinale en halve finale hard vechten. Het was al een tijdje geleden dat de eerste seed van Korea tegen die van China moest strijden in de finale en het was dan ook een spannende finale. De volledige vijf games moesten er aan de pas komen en uiteindelijk was het niet Damwon Kia die er met de winst vandoor ging, maar Edward Gaming. Ze wisten namelijk game 1,4 en 5 te winnen. Naast de trofee en het prijzengeld, mogen de spelers van EDG een champion kiezen voor hun speciale EDG skinline.

Het League of Legends esport seizoen van 2021 is nu officieel afgelopen. De komende weken verlengen spelers hun contracten of verwisselen teams van spelers. Pas in januari 2022 beginnen de eerste regionale kampioenschappen weer.

Bron: Twitter

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord