eSports: CS:GO speler Richard 'Xizt⁠' Landström stopt ermee

Geplaatst: 25 september 2021 14:20

Na een carrière van twaalf jaar heeft Richard "⁠Xizt⁠" Landström besloten dat het tijd is om te stoppen. De professionele Counter-strike: Global Offensive speler heeft wel de intentie om in de esport scene te blijven.

Xizt⁠ begon zijn carrière in 2009 en won vooral met het team Ninjas in Pyjamas flink wat toernooien. Dat is echter niet het enige team waar hij voor speelde, want hij was ook een onderdeel van FaZe, Fnatic en Dignitas. Bij Fnatic en Dignitas had hij een stuk minder succes. In een interview vertelt hij dat hij de laatste jaren al minder motivatie had om de game urenlang te spelen en vooral frustraties voelde. Naast de vele toernooien die hij heeft gewonnen is het hem ook drie jaar gelukt om in de lijst van de top twintig spelers van CS: GO te belanden. Xizt zegt dus vaarwel tegen een succesvolle carrière en heeft plannen om in de esport scene te blijven als coach of analist.

⁠Met de plannen die ⁠Xizt heeft en zijn kennis van de Counter-Strike: Global Offensive esport scene is het geen verrassing als binnenkort als coach aan de slag gaat. 

Bron: Twitter

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Counter-Strike: Global Offensive

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

21 augustus 2012

Ontwikkelaar

Valve Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord